Rakennuspöly. Miksi siitä pitää olla huolissaan?

Lataa ilmainen e-kirja

Kuka nyt pölyssä haluaisi työskennellä tai oleskella? Silti moni rakennustyöntekijä altistuu päivittäin rakennuspölylle, koska pölynhallinta on riittämätöntä tai olematonta. Pölynhallinnan järjestäminen koetaan usein hankalaksi ja aikaa vieväksi.

Rakennuspöly. Miksi siitä pitää olla huolissaan - kampanjabanneri nettiin

Miksi siitä pitää olla huolissaan?

Rakennustyöntekijöiden kannattaisi huolestua rakennustyömaalla syntyvistä pölyistä, sillä ne aiheuttavat haittaa terveydelle ja viihtyvyydelle. Pölyinen rakennustyömaa altistaa työntekijät hengitysteitä ja limakalvoja ärsyttäville aineille, jotka ovat myös syöpää aiheuttavia.

Eikä pölyhaitta rajoitu vain rakennusaikaan, vaan valmiiseen rakennukseen saattaa jäädä runsaita määriä rakennusaikaista pölyä, jota rakennuksen ilmanvaihto kierrättää siinä asuvien tai työskentelevien ihmisten hengitysilmassa.

Lue lisää työterveydestä ja rakennuspölystä.

Ota pölynhallinta vakavasti

Rakennuspölyn edessä ei kuitenkaan kannata antautua, vaan ottaa työterveyden vaaliminen tosissaan.

Rakennusyritysten työterveyshenkilöstö voi tehdä paljonkin työterveyden edistämiseksi, mutta tärkeintä on, että kukin työntekijä itse alkaa huolehtia omasta suojautumisestaan sekä vaatii kunnollista pölynhallintaa ja välineitä siihen.

Herättele myös työkaverisi pölynhallintaan

Rakennuspöly e-kirja

Lue lisää rakennuspölystä ja siitä, miten pölyhaittoja voidaan ehkäistä. Lataa uusi ilmainen e-kirja Rakennuspöly. Miksi siitä pitää olla huolissaan?  

Lähetä e-kirja myös niille, jotka mielestäsi eivät vielä ota pölynhallintaa riittävän vakavasti. Voit myös tulostaa sen herätteleväksi kahvipöytälukemiseksi työkavereillesi, jotka köhivät pölyjä keuhkoistaan.

Tilaa pölynhallinnan vinkit -blogimme näppärästi suoraan sähköpostiisi!

Emme koskaan spämmää tai jaa osoitettasi muille.

Viimeisim­mät blogit

Avainsanat ja aiheet

Katso kaikki